Wie zijn wij?

Thomas Beelen is sinds 2005 advocaat bij Beelen Advocaten te Leuven, een multidisciplinair advocatenkantoor met een bijzondere specialisatie in administratief recht.

Sinds het begin van zijn carrière heeft hij zich gespecialiseerd in het administratief recht en werkt hij dagelijks als advocaat voor vele gemeentebesturen.

Vanuit zijn praktijkervaring kreeg Thomas Beelen een bijzondere interesse in de handhaving van de openbare orde en de rol die de wetgever in dat kader heeft toevertrouwd aan de gemeentebesturen.

Reeds jarenlang is Thomas Beelen docent voor Escala inzake bestuurlijke handhaving door de gemeente en hij is tevens auteur van het boek ‘Bestuurlijke handhaving in de praktijk’. Tijdens de opleidingen bleek dat er vanuit de gemeentebesturen een grote vraag is naar praktische modellen die gebruikt kunnen worden bij de administratieve procedures die resulteren in bestuurlijke maatregelen.

Daaruit groeide het idee om een online-tool te ontwikkelen zodat de gemeentebesturen kunnen beschikken over modellen die steeds up-to-date blijven. Omdat niet elke juridische vraag kan beantwoord worden aan de hand van een model wordt bij het gebruik van de modellen ook de mogelijkheid tot juridisch eerstelijnsadvies voorzien.

Voor de bestuurlijke maatregelen inzake ruimtelijke ordening en milieu laat Thomas Beelen zich graag bijstaan door het gespecialiseerde en ervaren team van Beelen Advocaten.

Beelen Advocaten organiseert zich intern in juridische cellen die, indien nodig, multidisciplinair rond een bepaalde problematiek kunnen samenwerken. Op die manier bent u zeker van een aanspreekpunt, terwijl u toch kan samenwerken met een kantoor dat uiterst bedreven is in de diverse aspecten van het recht.

Wij bieden maatwerk aan voor zowel particulieren als zelfstandigen, bedrijven, verenigingen en overheden.

Bestel nu alvast HIER het boek “Bestuurlijke handhaving in de praktijk van Advocaat Thomas Beelen

ENKEL ABONNEES

log in om om toegang te krijgen tot onze modellen